House NA10 - Modern 2 Storey Residential Building



Location: Basak San Nicolas, Cebu City
Year: 2010
Floor Area: 236 sqm.
Lot Area: 1,291.71 sqm.

Located at an interior lot at Barangay Basak San Nicolas, the site was suitable for a residential building. The house is directly accessible to the national road but is far enough that there is hardly any traffic noise entering the house. The initial plans for the project were to retrofit an existing structure into a home. Due to the existing structure's constraints, we presented a proposal that would optimize and maximize space use. 

We used an open floor plan for the ground floor to provide the client versatility on the interior arrangement. Glass sliding doors encompass the living room with access to a deck that extends to the swimming pool. The double-height ceiling on the living room and lack of visual obstruction to the dining room made the interior appear spacious. Minimizing interior partitions on the ground floor allows for proper ventilation within the house.



There is a guest room with a bathroom on the ground floor, while the second floor has two bedrooms, each with a bathroom. The master bedroom has a walk-in closet, a spacious bathroom, and a terrace. The servant's quarter is located at the back of the house and is accessible from the outside. A patio in front of the house provides additional outdoor space. There is a separate three-car garage structure across the house.








No comments:

Post a Comment